Subligo je distributor za Sawgrass tintu

Tvrtka Subligo d.o.o. je ovlašteni ditributer tvrtke Sawgrass Technologies za područje Hrvatske.

Proizvodi tvrtke Sawgrass su namijenjeni sublimacijskom printanju na razne supstrate kao i DTG printanju na pamuk.

O kvaliteti same tinte najbolje govore iskustva korisnika koja se mogu pročitati na raznim forumima namijenjenima sublimaciji. S obzirom na posebne kemijske formule po kojima se tinta radi, problemi kao začepljivanje glava i reprodukcija boja su u potpunosti riješeni.

Linije proizvoda tinte za sublimaciju su poznati pod komercijalnim nazivima Rotech, SubliJet i ArTainium. SubliJet je namijenjen korisnicima sa manjom produkcijom. Posebno je razvijena linija SubliJet-R namijenjena pisačima Ricoh gelsprinter serije. SubliJet-R tinta dolazi u zatvorenim ulošcima tako da nema problema kod nalijevanja i ne može doći do sušenja glave zbog krive informacije u chip na tinti. Podržani Ricoh modeli su: GX e3300N – A4 format, GX e7700N – A3 format i SG 3110DN – A4 format. Na do sada instaliranoj opremi nije zabilježen niti najmanji problem kod printanja.

Veća produkcija zahtijeva i veći printer pa u ponudi imamo Epson Stylus Pro 4880, A2 format. Za njega su napravljeni ulošci ArTainium UV+ tinte sa kapacitetom 110 ili 220 ml koji u potpunosti odgovaraju Epsonovim OEM ulošcima. Printer je namijenjen korisnicima koji osim veće produkcije imaju i zahtjeve za većim formatom pri sublimaciji te može printati na arke i rolu.

Za korisnike sa najvećim potrebama imamo u ponudi Epson StylusPro liniju pisača modeli 7700, 7890, 9700 i 9900. Printeri su širine 24” i 44” te koriste zatvorene uloške SubliJet-E linije proizvoda.

Vlasnici manjih Epson modela (P50 do 1400) sa CISS sustavommogu koristiti ArTainium UV+ tintu u bočicama od 125ml ili 250ml.

Za razliku od sublimacijske tinte, ChromaBlast je namijenjena DTG printanju na pamuk, uz ograničenje da pamučna podloga mora biti bijele ili svijetle boje. ChromaBlast nema bijelu boju, koja kod svih DTG sustava poskupljuje samu opremu, produljuje vrijeme izrade i komplicira sam postupak. Tinta ChromaBlast je u ponudi za sve navedene printere.

Printanje na crne majice se obavlja putem sublimacijske mikrofibre koja daje izvanredne rezultate kako kod sublimacijskog transfera tako u prijanjanju na pamuk. Dosadašnja iskustva sa mikrofibrom su jako dobra.

Za dobru sublimaciju potreban je visoko-kvalitetan transfer papir i u ponudi imamo dvije vrste papira proizvođača Beaver: TexPrintXP -HR i TexPrint -R. Oba modela su optimizirana za upotrebu na Sawgrass tintama dok je posebno model -R razvijen za upotrebu na Ricoh pisačima.

Da bi osigurali najveću moguću kvalitetu reprodukcije boja i trajnosti, u ponudi imamo veliku paletu raznih proizvoda uz koje dajemo vrijeme, pritisak i temperaturu za optimalnu sublimaciju. Svaka pošiljka proizvoda se testira s obzirom na trajnost i kvalitetu prije stavljanja na tržište.

S obzirom na Vaše potrebe, želje i vizije , mi dizajniramo komplete za sublimaciju (printer, termopreše, potrošni materijal, itd.) koje kod Vas instaliramo i istovremeno dajemo poduku. Na taj način smanjujemo bespotrebno gubljenje vremena i novaca te bacanje supstrata i tinte. Svaki naš proizvod dolazi sa poznatim vremenom, temperaturom i pritiskom za sublimaciju, tako da odmah možete započeti raditi u punoj produkciji, bez potrebe za isprobavanjima. Mi volimo kada naši klijenti ZABORAVE koju opremu imaju jer to direktno znaći da nemaju nikakvih problema u radu sa njom.

U mogućnosti smo Vam ponuditi prezentaciju i u našem i u Vašem prostoru.